dimecres, 23 de febrer del 2011

Quico el progre




QUICO,EL PROGRE, de José Luís Martín
Ámbito Cultural del Corte Inglés (Portal de l'Ángel 19-21, 6a planta)

Del 3 al 24 de Març de 2011
Horari. : de dilluns a dissabte
Inauguració .: dijous dia 3 a les 19 h.

Exposició d'originals del popular personatge creat per J.L. Martin i publicat a el Periodico de Catalunya des dels anys 1980 al 1989.

Les tires de Quico, el progre, són un dels millors exponents contemporanis d'aquest gènere eminentment periodístic. A través de la ironia i un grafisme necessàriament sintètic , l'autor viatja pels tòpics i les contradiccions d'aquesta espècie urbana i universal, avui dia en perill d'extinció, a la vegada que es revela com un eficaç cronista d'una època, no tan llunyana, on la transició política començava a mostrar certes imperfeccions.

J.L. Martin va ser cofundador de la revista El Jueves junt amb els humoristes gràfics Tom i Romeu. És en aquesta publicació on va fer popular un altre dels seus personatges: El Dios. També a El Periodico de Catalunya va fer, durant set anys, l'acudit editorial i compta amb una llarga trajectòria en el món del teatre i la televisió com guionista, productor i director.

La inauguració contarà amb la presència de l'autor, José Luis Martín, i anirà a càrrec de l'estudiós i també humorista gràfic, Jaume Capdevila.


Organitza : Tantatinta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada